Telaketjussa mukana

”Haluamme tuoda kiertotalousosaamista koko organisaation käyttöön, jotta tuotteen kierrätettävyys voitaisiin huomioida jo tuotantovaiheessa. Haluamme yrityksenä kantaa vastuun tuotteen koko elinkaaresta, sillä myymme hygieniatuotteita joiden käyttöikä on rajattu.”
”Telaketju-hankkeessa ollaan tekemässä ja kehittämässä jotain sellaista missä haluamme olla ehdottomasti mukana ensimmäisten joukossa. Lähdimme myös hakemaan verkostoitumista ja lisätietoa.”
”Telaketjussa tehdään sitä samaa, mitä me olemme tehneet vuodesta 2003 eli tekstiilien uusiokäyttöä. Tämä on meille mahdollisuus koota yhteen tällä hetkellä hajanaista tietoa sekä luoda yhteistyöverkostoja.”
”Haluamme tulevaisuudessa edesauttaa teollisen tekstiilinkierrätyksen syntyä Suomeen. Tavoitteen saavuttamiseksi Suomeen on rakennettava tekstiilinkierrätyksen ekosysteemi, ja me haluamme olla tulevaisuudessa ekosysteemin yksi osa kierrättämässä kemiallisesti selluloosakuituja.”
”Haluamme olla mukana luomassa uutta teollisuudenalaa Suomeen.”
”Tekstiilit on potentiaalisin materiaalivirta kotitalouksien yhdyskuntajätteen joukossa, joka voidaan uutena jakeena saada materiaalikierrätykseen. Tekstiilien kierrätyshaasteen ratkaisemiseksi tarvitaan laajaa yhteistyötä, siksi lähdimme rakentamaan Telaketju-verkostoa.”
”Kiertotalouden prosessit ovat meille tuttuja ja meillä on laitetoimittajien kanssa yhteistyötä, jossa tavoittelemme teollista mittakaavaa tulevaisuudessa. Tavoitteena on myös kasvattaa liiketoimintaa.”
”Tavoitteenamme on uuden tuotteen kehitys, sillä tekstiilinkierrätys aiheena resonoi vahvasti muotiteollisuudessa. Primäärituotteenamme oleva puukuitu soveltuu muoti- ja kosmetiikkamarkkinoille. Puukuidun teknologiaplatformia voitaisiin soveltaa myös tekstiileille ja sitä kautta vahvistaa kiertotaloutta.”
”Haluamme olla mukana tekemässä Suomesta poistotekstiilin kierrätyksen kärkimaata, verkostoutua muiden alan yritysten kanssa ja oppia enemmän poistotekstiilin käyttömahdollisuuksista niin omassa, kuin muiden toimijoiden prosesseissa.”
”Haemme verkostoitumista, uutta tietoa tekstiilikierrätyksen saralta sekä haluamme pysyä kehityksen kärjessä.”
”Haluamme olla eturintamassa kehittämässä ja luomassa kotimaista kierrätystekstiilien lajittelun ja mekaanisen käsittelyn toimintaympäristöä.”
”Haluamme löytää hyödyntämiskeinon energiajätteeseen päätyvälle materiaalille. Sekä kasvattaa ja löytää uusia liiketoimintamahdollisuuksia. Kartoitamme mahdollisuuksia hyödyntää kierrätysmateriaalia omissa tuotteissamme.”
”Mukaan lähdettiin, sillä hankkeen toiminta tukee omaa pesulaliiketoimintaa.”
”Lähdimme tutkimaan kierrätysmateriaalien hyödyntämismahdollisuuksia omissa tuotteissamme.”
”Lähdimme mukaan hankkeeseen koska työvaatesektorilla syntyy paljon poistotekstiiliä ja meille on tärkeää, että kiertotalouden mahdollisuudet kohtaavat asiakkaiden tarpeet. Verkostoituminen hankkeessa avaa maisemaa kiertotalouden tämänhetkisiin ja tulevaisuuden mahdollisuuksiin.”
”Lähdettiin kehittämään uutta liiketoimintaa.”