Vastuullisuus vaatesuunnittelussa

24.01.2019

Kiertotalous ei ole vain vaatteen kierrättämistä tai hävittämistä sitten, kun se ei enää sovellu käyttöön. Vaatetta suunnitellessa voidaan vaikuttaa koko tuotteen elinkaareen, jolloin suunnittelijan rooli muuttuu tuotesuunnittelijasta elinkaarisuunnittelijaksi. Mitä tämä vaatii koulutukselta ja miten vaatesuunnittelun ammattilainen huomioi vastuullisuuden?

Keskeiset kohdat

  • Vaatesuunnittelijan muuttuva rooli
  • Lähestymistapoja vastuulliseen tuotesuunnitteluun
  • Kuinka koulutetaan tulevaisuuden vaatesuunnittelijoita

Alustuksen pitäjät

Minna Cheung toimii LAMK Muotoiluinstituutissa Puettavan muotoilun lehtorina, erityisalueenaan muotoilun, arvopohjaisten muotoilukonseptien ja vaihtoehtoisten bisnesmallien tutkimus ja opetus. Hän on aikaisemmin työskennellyt monia vuosia muodin alan yrittäjänä, suunnittelijana, tuottajana ja markkinoijana.

puh. +358 44 708 1481
minna.cheung@lamk.fi

Anniina Nurmi on vastuullisen vaateteollisuuden asiantuntija. Hän jakaa tietoa ekologisen ja eettisen vaatteen maailmasta Vihreät vaatteet -sivuston ja sosiaalisen median kautta sekä luennoi aiheesta. Hän konsultoi vaatealan yrityksiä ja kehittää uusia liiketoimintamalleja, joista yhtenä esimerkkinä Clothing as a service -malli. Hän on taustaltaan suunnittelija ja toiminut aiemmin mm. Nurmi-vaatemerkin perustajana, verkkokauppiaana ja vaatesuunnittelijana.

anniina.nurmi@gmail.com
www.vihreatvaatteet.com

Webinaari pidettiin to 29.11.2018.