Kierrätysdemo: Komposiitit

Komposiittidemossa testattiin, minkälaiset materiaalit voidaan kierrättää uusiksi komposiittimateriaaleiksi, minkälaisia rajoituksia kierrätyksellä on ja mitä pitää ottaa huomioon. Voit tutustua demon tuloksiin tarkemmin Telaketju 2 -hankkeen loppuraportin luvussa 6.4.2.

Kolme kuvaa, joissa on kaikissa kuvissa neljä erilaista komposiittiesimerkkiä vierekkäin.

 

Paperinomaiset tuotteet

Tekstiilit voidaan kierrättää myös lumppupaperiksi. Kierrätettäväksi soveltuu lähes kaikenlainen poistotekstiili. Kuvassa on lumppupaperia, joka tuntuu sileältä ja nahanomaiselta. Voit tutustua demon tuloksiin tarkemmin Telaketju 2 -hankkeen loppuraportin luvussa 6.4.2.

Harmaata lumppupaperia, seassa keltaisia, punaisia ja mustia pilkkuja.

Huovat

Villakuitu, villan karstauksessa syntyvä sivuvirta, sopii hyvin neulausprosessiin. Huovat olivat tasaisia ja niiden käsittely oli helppoa. Kuvassa vasemmalla on huopa, joka on prosessoitu sivuvirran villakuiduista. Keskellä on huopa, joka on prosessoitu sivuvirran huopakuiduista ja mekaanisesti avatuista polyamidikuiduista. Kuvassa oikealla on huopa, joka on prosessoitu kevyesti pestyistä ja värjätyistä villakuiduista. Voit tutustua demon tuloksiin tarkemmin Telaketju 2 -hankkeen loppuraportin luvussa 6.4.2.

Vasemmalla vaalea huopa, keskellä punainen huopa ja oikealla vihreä huopa.

Lue lisäksi Espanjan demosta kertova blogiteksti!