LSJH jättänyt tarjouspyynnön Euroopan laajuisesta markkinakartoituksesta

19.07.2018

Lounais-Suomen Jätehuolto on jättänyt tarjouspyynnön Euroopan laajuisesta markkinakartoituksesta poistotekstiilin jatkojalosteille. Markkinakartoituksen tavoitteena on selvittää poistotekstiilin jatkojalosteiden markkinat Euroopan laajuisesti. Kartoituksen avulla arvioidaan poistotekstiilin jalostuslaitokseen tarvittavaa laitekantaa ja laitoksen kannattavuutta.

Markkinakartoitus toteutetaan Varsinais-Suomen Liiton rahoittaman AIKO-hankkeen tuella. Hanke on osa Telaketju-verkostoa. Telaketjussa on edetty vaiheeseen, jossa poistotekstiilin jalostusta tulee konkreettisesti testata Suomessa ja tehdä suunnitelma toteutettavalle jalostuslaitokselle. Kerätyt poistotekstiilit jalostetaan uusiomateriaaleiksi hyödyntäjien käyttöön Suomeen ja myös laajemmin Eurooppaan.

Nyt käynnissä olevissa hankkeissa käynnistetään poistotekstiilin jalostuslaitoksen vaiheittainen perustaminen Suomeen. Prosessia tuetaan selvityksillä ja pilotoinneilla. Tärkeimpänä tavoitteena on saada kotimainen poistotekstiili kerättyä, lajiteltua ja jalostettua mahdollisimman tehokkaasti, jotta ensisijaisesti suomalaisille toimijoille saadaan uusioraaka-ainetta uusien tuotteiden materiaaliksi. Jalostuslaitoksen toteutuminen synnyttää Suomeen uuden teollisuudenalan ja uusioraaka-ainetta voidaan viedä myös kansainvälisille markkinoille.

Tarjouspyynnön tarkkoihin tietoihin ja dokumentteihin voit tutustua Pienhankintapalvelu-toimittajaportaalissa, jossa voi myös jättää tarjouksen.
https://pienhankintapalvelu.fi/lsjh/Tender/BasicInfo?tpg=e5d1b18d-0314-4075-a630-c8b301dc6ac1

Päästääkseen tarjouspyynnön tarkkoihin tietoihin, tulee olla rekisteröitynyt Pienhankintapalveluun. Rekisteröityminen onnistuu osoitteessa https://pienhankintapalvelu.fi/lsjh