Sähköinen julkaisu kokoaa poistotekstiilin jalostuslaitoksen kehittämisen virstanpylväät ja tulevaisuudentavoitteet

12.01.2021
alt=""
LSJH:n Oskari ja Marko tutustumassa Paimion uudisrakennukseen, jonne poistotekstiilin pilottivaiheen käsittelylinjasto sijoittuu.

Alkanut vuosi on käännekohta Lounais-Suomen Jätehuollon (LSJH) poistotekstiilin jalostuslaitoksen kehittämisessä, kun poistotekstiilin jalostaminen kierrätyskuiduksi aloitetaan Paimiossa. Pilottivaiheen käsittelylinjastoa asennetaan helmikuusta lähtien ja se otetaan käyttöön kesäkuussa, jonka jälkeen alkavat poistotekstiilin jalostuksen koeajot ja pilotit yrityskumppanien kanssa.

Vuonna 2021 poistotekstiiliä myös kerätään jatkossa yhä useammalta suomalaiselta, kun keräys laajenee edelleen uusien jätelaitosten toimialueille.

Poistotekstiilin jalostuslaitos -hankkeen tilannekatsauksena toimiva Kohti poistotekstiilin jalostuslaitosta -julkaisu kokoaa tähänastiset virstanpylväät ja vaikutukset kiertotalouteen, innovaatioihin ja työllisyyteen sekä tavoitteet tulevaan.

Julkaisu on tehty viime vuoden heinäkuussa päättyneen Telaketju TEM-hankkeen onnistumisten pohjalta.

LSJH haluaa kiittää kaikkia yhteistyökumppaneita, jotka ovat olleet mukana mahdollistamassa poistotekstiilin jalostuslaitoksen rakentamista.

Lisätietoja:

Sini Ilmonen, kiertotalousasiantuntija, sini.ilmonen@lsjh.fi , 040 8670 139

Tuomas Alijoki, viestintäasiantuntija, tuomas.alijoki@lsjh.fi , 040 8670 195

www.lsjh.fi