Avoimesta datasta hyötyä kiertotalouden yrityksille – esimerkkejä Suomesta ja maailmalta

23.01.2018

Avoimella datalla tarkoitetaan julkishallinnolle, yrityksille ja yksityishenkilöille kertynyttä julkista digitaalista tietoa, joka avataan organisaation ulkopuolelle vapaasti hyödynnettäväksi. Avoin data avaa uusia mahdollisuuksia myös kiertotalouden yrityksille. Tässä webinaarissa esitellään esimerkkejä Suomesta ja maailmalta sekä ehdotetaan yhteistyötä aiheen tiimoilta. Mitä hyötyä avoimesta datasta voisi olla sinun yrityksellesi?

Keskeiset kohdat

  • Mitä avoin data on ja mitä se mahdollistaa?
  • Minkälaisia aineistoja on avattu ja miten niitä hyödynnetään?
  • Datan jakaminen ja kiertotalous. Case-esimerkkejä.

Alustuksen pitäjät

Marika Säisä toimii projektipäällikkönä Turun ammattikorkeakoulun ICT-yksikössä. Hän koordinoi projektioppimisympäristö The FIRMAa, jossa tehdään laajasti yhteistyötä alueen yritysten kanssa IT-alaan liittyvissä projekteissa. Marika on koulutukseltaan tietotekniikan DI ja korostaa toiminnassaan tietotyötä, työn prosesseja ja työkalujen hyötykäyttöä.

Piia Nurmi toimii tutkimus- ja koulutusvastaavana Turun ammattikorkeakoulussa. Hän vetää Resurssitehokas liiketoiminta -tutkimusryhmää, joka tekee laajasti yritysyhteistyötä kiertotalouden ja sosiaalisten innovaatioiden teemoissa. Piia on kauppatieteen maisteri ja keskittyy liiketoiminnan kehittämiseen ja yritysten arvoketjujen rakentamiseen.

Marika Säisä
Turun ammattikorkeakoulu
p. +358 44 907 2080
marika.saisa@turkuamk.fi

Piia Nurmi
Turun ammattikorkeakoulu
p. +358 40 355 0931
piia.nurmi@turkuamk.fi

Videolla on alustusta 0–21 min. Keskustelu alkaa kohdasta 21 min.

Voit katsoa esityksen diat myös täältä.

Webinaari pidettiin to 18.1. klo 10 alkaen.