Mitä riskienhallinnan näkökulma tarkoittaa tuotesuunnittelussa

19.04.2018

Nyrkkisäännön mukaan tuotesuunnittelussa lyödään lukkoon 80% tuotteen kustannuksista. Tuotesuunnittelu on ratkaiseva lähtökohta tuotteen myynnin onnistumiselle. Riskienhallinta on toimintaa, jonka tarkoitus on varmistaa onnistuminen. Kierrätyksen näkökulma tuo lisää mahdollisuuksia, mutta myös lisää hallittavia riskejä tuotesuunnitteluun.

Keskeiset kohdat

Tässä webinaarissa käsitellään tuotesuunnittelua riskienhallinnan ja tekstiilikierrätyksen näkökulmasta:

  • tuotesuunnittelu osana tuotekehitysprosessin riskienhallintaa
  • markkinoihin, teknologiaan, kustannuksiin, yhteiskuntaan ja talouteen liittyvien riskien käsittely tuotesuunnittelussa
  • tekstiilikierrätykseen erityisesti liittyvien riskien tarkastelu tuotesuunnittelussa

Alustuksen pitäjä

Jouko Heikkilä, DI, tutkija, on työskennellyt Teknologian tutkimuskeskus VTT:ssä vuodesta 1987. Hänen tutkimuksensa on kohdistunut turvallisuuden johtamisen ja riskienhallinnan menettelytapojen ja välineiden kehittämiseen erityisesti motivaation, organisaation ja johtajuuden näkökulmasta. Kehittämistyön piirissä on ollut lukuisia eri toimialoja. Riskien hallinta käsittää kaikki ne toiminnan osa-alueet, jotka on vaikuttavat onnistumiseen. Hän on vetovastuussa tekstiilien kiertotalouden kokonaisprosessin riskienhallinnan kehittämisestä Telaketju-hankkeessa.

Jouko Heikkilä
Teknologian tutkimuskeskus VTT
PL 1300, 33101 Tampere
p. +358 40 715 3478
jouko.heikkila@vtt.fi

Videolla on alustusta 0–31 min. Keskusteluosuus alkaa kohdasta 31 min.

Voit katsoa esityksen diat myös täältä.

Webinaari pidettiin to 19.4.2018.